Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Χοιρινό TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με Ταλιατέλες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. πανσέτα (μπέικον) κομμένο σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. θυμάρι
200 ml λευκό κρασί
400 γρ. κάστανα, βρασμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη πανσέτα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Θα χρειαστεί περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.