facebook instagram youtube

Ταλιατέλλες με πανσέτα και κάστανα

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. πανσέτα (μπέικον) κομμένο σε κυβάκια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. θυμάρι

200 ml λευκό κρασί

400 γρ. κάστανα, βρασμένα

200 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη πανσέτα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Θα χρειαστεί περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε για τελευταία φορά.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.