Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Χοιρινό TikTok Συνταγές Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με Zυμαρικά Πλεξούδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
1 κιλό χοιρινή σπάλα ή λαιμός χωρίς κόκαλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
120 ml πικάντικη BBQ sauce
1 κ.σ. μέλι
50 ml λευκό ξύδι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
250 ml ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι
4 κ.σ. κατίκι

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στη χύτρα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το κρέας.
Ρίχνουμε το BBQ sauce, το μέλι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζωμό. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή).
Σβήνουμε τη φωτιά και αποσυμπιέζουμε τη χύτρα.
Με δυο πιρούνια ξεψαχνίζουμε το κρέας, δημιουργώντας ίνες.
Παράλληλα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Περιχύνουμε πάνω από τα ζυμαρικά το χοιρινό, λίγη ποσότητα από τη σάλτσα και μία κουταλιά κατίκι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.