facebook instagram youtube

Πλεξούδες με pulled χοιρινό

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες

500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO

1 κιλό χοιρινή σπάλα ή λαιμός χωρίς κόκαλο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

120 ml πικάντικη BBQ sauce

1 κ.σ. μέλι

50 ml λευκό ξύδι

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/4 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη

250 ml ζωμό λαχανικών

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

4 κ.σ. κατίκι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στη χύτρα ταχύτητας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του χοιρινού από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στη χύτρα το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το κρέας.

Ρίχνουμε το BBQ sauce, το μέλι και το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζωμό. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης.

Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε το φαγητό για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή).

Σβήνουμε τη φωτιά και αποσυμπιέζουμε τη χύτρα.

Με δυο πιρούνια ξεψαχνίζουμε το κρέας, δημιουργώντας ίνες.

Παράλληλα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Περιχύνουμε πάνω από τα  ζυμαρικά το χοιρινό, λίγη ποσότητα από τη σάλτσα και μία κουταλιά κατίκι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.