facebook instagram youtube

Παστίτσιο

Βαθμολογία 5 από 5
(6)
Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
Παστιτσιο Παραδοσιακο
Παστίτσιο
Παστιτσιο Παραδοσιακο
Παστίτσιο

Παστίτσιο παραδοσιακό, το αγαπημένο όλων, με κοκκινιστό κιμά και πλούσια μπεσαμέλ! Το κυριακάτικο τραπέζι θέλει λαχταριστά και κλασικά πιάτα που όλοι λατρεύουν, όπως αυτή η συνταγή για το πιο νόστιμο και αφράτο παραδοσιακό παστίτσιο που μπορείτε να φτιάξετε με τα πιο απλά βήματα.

Παστίτσιο: Η Ιστορία του

Fun fact για το παραδοσιακό παστίτσιο είναι ότι το όνομα του προέρχεται από την ιταλική λέξη “pasticcio,” που σημαίνει “μείγμα” ή “μπέρδεμα.”

Τι νούμερο μακαρόνια να πάρω για παστίτσιο;

Το σωστό παστίτσιο, θέλει τον μάστορά του αλλά φυσικά και το σωστό μακαρόνι! Για το παστίτσιο σας προτείνουμε να επιλέξετε το MISKO Παστίτσιο No2. Συνώνυμο με την παραδοσιακή ελληνική συνταγή για παστίτσιο, αυτό το χονδρό ζυμαρικό με την τρύπα στο εσωτερικό του θα κάνει τη μισή δουλειά, όσο εσείς επιδίδεστε με ζήλο στην παρασκευή της λαχταριστής μπεσαμέλ. Κι αφήστε τους όλους να αναρωτιούνται πώς τα καταφέρνετε τόσο καλά!

shadow shadow
preperation 40΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat δύσκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8-10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο No2

Για τον κιμά

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο από κιλότο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τα ψιλοκομμένα λαχανικά

1 κρεμμύδι

1 πράσο

1 κλωνάρι σέλερι

1 καρότο

500 γρ. ντομάτες κονκασέ

2 ασπράδια αυγών

2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα

αλάτι

πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 λίτρο γάλα

2 κρόκους αυγών

λίγο μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πως να μαγειρέψετε το τέλειο Παστίτσιο:

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τον κιμά, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο μείγμα το γάλα.

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τους κρόκους αυγών και λίγο μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα και την μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας.

Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε ένα ταψί. Στρώνουμε διαδοχικά τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά, την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

Το Παστίτσιο σας είναι έτοιμο!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

Το τέλειο παστίτσιο! Απλή και ταυτόχρονα πολύ επεξηγηματική συνταγή.

Θα επαναληφθεί άμεσα…!

Avatar for Ιόλη Βάρτσου
Ιόλη Βάρτσου
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for Marion Pap.
Marion Pap.
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for amalia nk
amalia nk
Βαθμολογία 5 από 5
14 Νοεμβρίου, 2022

Τέλεια συνταγή για παστίτσιο. Απολάυσαμε το παστίτσιο οικογενειακώς! Θα την ξανακάνω σίγουρα στο μέλλον.

Avatar for Melina Kalagkatsi
Melina Kalagkatsi
Βαθμολογία 5 από 5
2 Νοεμβρίου, 2022
Avatar for Vasia Georgaki
Vasia Georgaki
Βαθμολογία 5 από 5
2 Νοεμβρίου, 2022
Avatar for Λένια Μιλτιάδους
Λένια Μιλτιάδους
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.