Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τον κιμά
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 ξύλο κανέλας
1/4 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
80 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα, για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να πήξει. Στο τέλος δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.
Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και 1-2 κουταλιές κιμά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ν’ αναμειχθούν με τον κιμά και τη μπεσαμέλ. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω.
Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.