Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Καθημερινές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Ριγκατόνι Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τα κεφτεδάκια
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
80 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό, μεγάλο
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1/3 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. κέτσαπ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, την κέτσαπ, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά με το χέρι.
Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια (θα βγούνε περίπου 12) και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζουμε από πάνω με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο, στους 200*C για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μεγάλο ταψί.
Προσθέτουμε στο ταψί τα κεφτεδάκια και από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200*C, για περίπου 10 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστά με φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.