facebook instagram youtube

Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και κατίκι

Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. ριγκατόνι MISKO

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

200 γρ. λιαστές ντομάτες

½ κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά

600 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους (ή ντομάτα κονκασέ)

150 γρ. φρέσκο σπανάκι

200 γρ. κατίκι Δομοκού

ξύσμα από ένα λεμόνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

φρέσκια ρίγανη

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια.  

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. από το λάδι που είχε μέσα στο βάζο με τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 3 λεπτά.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε κύβους. Αφού πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 15 λεπτά. 

Παράλληλα με τη βοήθεια ενός μπλέντερ ή ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε πολύ καλά το κατίκι, το ξύσμα λεμονιού, ελαιόλαδο και 1/2 κ.γ. αλάτι.  

Προσθέτουμε στη σάλτσα το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά που έβρασαν, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, και προσθέτουμε το σπανάκι. Μαγειρεύουμε ενώ ανακατεύουμε μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά. 

Τέλος προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάει η σάλτσα παντού.  

Σερβρίρουμε με την κρέμα του κατικιού και φρέσκια ρίγανη. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.