Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Ριγκατόνι Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
1 φλ. λευκό κρασί
400 ml ζωμός βοδινό
150 ml κρέμα γάλακτος
150γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και ροδίζουμε καλά το κρέας, ρυθμίζοντας τη φωτιά για να μην σιγοβράσει.
Σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.