facebook instagram youtube

Μακαρόνια με κιμά χωρίς ντομάτα

Μια διαφορετική από τις συνηθισμένες μακαρονάδες με κιμά, αυτή η μακαρονάδα ήρθε να ανατρέψει όσα ξέρατε. Μακαρόνια με κιμά χωρίς ντομάτα, αλλά με γεύση και νοστιμιά.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, ψιλοκομμένα

1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο

1 φλ. λευκό κρασί

400 ml ζωμός βοδινό

150 ml κρέμα γάλακτος

150γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. 

Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά και ροδίζουμε καλά το κρέας, ρυθμίζοντας τη φωτιά για να μην σιγοβράσει. 

Σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό βοδινού και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε.  

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τον κιμά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.  

Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.