facebook instagram youtube

Γιουβέτσι με κιμά, φέτα και μυζήθρα

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ξύλο κανέλας

5 κόκκους μπαχάρι

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

150 γρ. μυζήθρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5-7 λεπτά, “σπάζοντάς” τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε το κριθαράκι και το ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.

Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθεί λίγο με το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τη μυζήθρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ, στους 200°C για 6-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.