facebook instagram youtube
GR | EN

Vegan μακαρόνια με κοκκινιστό κιμά

Συνταγή από: Madame Ginger
VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΙΜΑ_MISKO_2
VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΙΜΑ_MISKO_1
VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΙΜΑ_MISKO_2
VEGAN ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΙΜΑ_MISKO_1

Αν αγαπάτε τα μακαρόνια με κιμά, τότε αξίζει -ανεξαρτήτως των διατροφικών σας προτιμήσεων- να δοκιμάστε αυτή τη vegan εκδοχή με κοκκινιστό κιμά σόγιας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κανονική.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

200 γρ. κιμά σόγιας, κατα προτίμηση βιολογικό

600 ml καυτό νερό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ξύλο κανέλας

4-5 κόκκους μπαχάρι

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

120 γρ. τριμμένο vegan τυρί για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπολ τον κιμά σόγιας και τον περιχύνουμε με το καυτό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Στραγγίζουμε τον κιμά σόγιας και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Εντωμεταξύ γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τον κιμά και αν θέλουμε τριμμένο vegan τυρί.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.