facebook instagram youtube

Turkish pasta

Η viral τουρκική μακαρονάδα που έγινε διάσημη από την Anna Paul είναι ένα γευστικό θαύμα! Φτιαγμένη με στρώσεις από ζυμαρικά, δροσερό γιαούρτι με σκόρδο, πικάντικο κιμά και ένα αρωματικό βούτυρο, αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη, χορταστική και σίγουρα αξίζει όλη τη φήμη της! 

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

500 γρ. Φιογκάκια MISKO

500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή αρνίσιο)

1/2 κ.γ. κάρυ

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

Για τη sauce γιαουρτιού

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 σκελίδες σκόρδο, στον τρίφτη

1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη sauce βουτύρου

4 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Για το σερβίρισμα

200 γρ. Ντοματίνια, κομμένα στα 4

4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά μαζί με το κάρυ, το πιπέρι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το αλάτι και το ψιλομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.  

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, μαζί με το σκόρδο και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά για ένα λεπτό.  

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σερβρίρουμε στα πιάτα. Σε κάθε μερίδα προσθέτουμε από πάνω 100 γρ. από τη sauce γιαουρτιού, έπειτα τον κιμά, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ραντίζουμε με 1 κ.σ. από τη sauce βουτύρου και απολαμβάνουμε!    

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.