Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Ορεκτικά Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Μοσχάρι TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Φιογκάκι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκια MISKO
500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή αρνίσιο)
1/2 κ.γ. κάρυ
1/2 κ.γ. πιπέρι
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
Για τη sauce γιαουρτιού
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο, στον τρίφτη
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη sauce βουτύρου
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Για το σερβίρισμα
200 γρ. Ντοματίνια, κομμένα στα 4
4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον κιμά μαζί με το κάρυ, το πιπέρι, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το αλάτι και το ψιλομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, μαζί με το σκόρδο και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά για ένα λεπτό.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σερβρίρουμε στα πιάτα. Σε κάθε μερίδα προσθέτουμε από πάνω 100 γρ. από τη sauce γιαουρτιού, έπειτα τον κιμά, τα ψιλοκομμένα ντοματίνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ραντίζουμε με 1 κ.σ. από τη sauce βουτύρου και απολαμβάνουμε!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.