Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Αυγό Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Πασχαλινές Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
Για το φύλλο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αυγά, μεσαία
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
⅓ κούπα κεφίρ
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 αυγό, μεσαίο
50 γρ. σιμιγδάλι MISKO, ψιλό
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
700 γρ. σάλτσα ντομάτας
Για την πίτα
500 γρ. MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
250 γρ. σαλάμι Λευκάδος, κομμένο σε φέτες
250 γρ. προβολόνε, τριμμένο
250 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια
1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ: προσθέτουμε το αλεύρι και έπειτα αυγά μαζί με το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά καθώς ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ζυμώνουμε για 3 έως 4 λεπτά ή έως ότου η ζύμη μπορεί να γίνει ενιαία όταν συμπιεστεί. Εάν η ζύμη σας είναι ιδιαίτερα σκληρή, προσθέτουμε λίγο νερό. Μια-δύο κουταλιές της σούπας για αρχή και αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο σε δεύτερο χρόνο. Θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια ζύμη λεία και ελαστική, που αν της κάνουμε μια μικρή λακούβα με το δάχτυλο αυτή θα επανέλθει.
Στο χέρι: Δημιουργούμε στο αλεύρι μια λακούβα στη μέση και προσθέτουμε τα αυγά μαζί με το αλάτι. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού σιγά σιγά ανακατεύουμε τα αυγά στο αλεύρι. Όταν δημιουργηθεί μια πάστα αφήνουμε το πιρούνι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να καταλήξουμε σε μια ελαστική ζύμη προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά.
Τυλίγουμε τη ζύμη με ένα κερομάντηλο και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Για τα κεφτεδάκια
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά, το κεφίρ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αυγό, το σιμιγδάλι, και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν παντού.
Για την πίτα
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά No5 MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 2 λεπτά.
Σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το φύλλο μας σε διπλάσια διάμετρο από αυτή του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.
Αλείφουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε με το βούτυρο, ώστε να αποτρέψουμε τη ζύμη από το να κολλήσει σε αυτό. Έπειτα προσθέτουμε τη ζύμη στο σκεύος, με την επιπλέον ζύμη να προεξέχει του σκεύους.
Προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας των μακαρονιών, και τα μισά κεφτεδάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε ακόμα 1/3 της ποσότητας των μακαρονιών, τη μοτσαρέλα και τη σάλτσα ντομάτα. Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα κεφτεδάκια, και το προβολόνε. Τελειώνουμε με το σαλάμι Λευκάδος και τα υπόλοιπα ζυμαρικά.
Καπακώνουμε την πίτα με το φύλλο, τυλίγουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170℃, για περίπου δύο ώρες.
Απομακρύνουμε από το φούρνο και αφήνουμε για τουλάχιστον 45 λεπτά μέσα στο σκεύος πριν σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.