facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

preperation 50΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KANELONIA2

MISKO Κανελόνια

250 γρ. Κανελόνια MISKO

150 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

για τον κιμά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

250 γρ. τριμμένες ντομάτες

100 ml νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την μπεσαμέλ

125 γρ. βούτυρο

60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

600 ml φρέσκο γάλα

μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κρόκους αυγών

50 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 100 ml νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο κι όταν τα πολλά υγρά έχουν εξατμιστεί, αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να πάρει χρώμα.

Ρίχνουμε σταδιακά όλο το γάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μερικές κουταλιές μπεσαμέλ.

Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τον κιμά και τα στρώνουμε με τη σειρά μέσα στο σκεύος.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με 100 γρ. Κεφαλογραβιέρα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 210°C και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.