facebook instagram youtube

Μπεσαμέλ

Βαθμολογία 5 από 5
(4)

Μια από τις πιο βασικές σάλτσες στην κουζίνα, στην πιο απλή αλλά και νόστιμη εκδοχή της. Ιδανική για κλασικές συνταγές όπως το παστίτσιο, ή ο αγαπημένος μας μουσακάς.

Φτιάξτε την πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για εύκολη μπεσαμέλ! Με λίγα υλικά και απλά βήματα, ετοιμάστε την κλασική κρεμώδη σάλτσα που απογειώνει παστίτσιο, μουσακά και μακαρονάδες φούρνου. Βρείτε όλα τα μαγειρικά tips και μυστικά επιτυχίας για τέλεια υφή και γεύση. Δοκιμάστε τη συνταγή για εύκολη μπεσαμέλ και απολαύστε το απόλυτο σπιτικό αποτέλεσμα!

Fun fact: Ήξερες ότι η μπεσαμέλ θεωρείται μία από τις πέντε «μητρικές» σάλτσες της γαλλικής κουζίνας; Ονομάζεται έτσι γιατί αποτελεί βάση για δεκάδες άλλες σάλτσες! Παρόλο που ξεκίνησε από τη γαλλική αυλή, έγινε ελληνική αγαπημένη, προσφέροντας την αφράτη, κρεμώδη υφή που απογειώνει πιάτα όπως το παστίτσιο, ο μουσακάς και τα κανελόνια με κιμά.

Μπεσαμέλ : Η Ιστορία της!

Η μπεσαμέλ είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες σάλτσες της παγκόσμιας γαστρονομίας και αποτελεί βασικό συστατικό παραδοσιακών πιάτων, όπως το παστίτσιο και ο μουσακάς. Παρόλο που πολλοί τη θεωρούν ελληνική δημιουργία, η προέλευσή της εντοπίζεται στη Γαλλία του 17ου αιώνα. Το όνομά της προέρχεται από τον Λουδοβίκο Μπεσαμέλ (Louis de Béchamel), έναν πλούσιο τραπεζίτη και αρχιμάγειρα της αυλής του Λουδοβίκου ΙΔ’.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 19΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 10 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο No2

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 λίτρο γάλα

2 κρόκους

αλάτι

μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάμε να φτιάξουμε βήμα βήμα την  πιο νόστιμη μπεσαμέλ.

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το αλεύρι και να βγάλει το χαρακτηριστικό άρωμα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε καθόλη τη διάρκεια.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε δύο κρόκους. Ανακατεύουμε ζωηρά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.

Απλώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από παστίτσιο.

Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
13 Μαΐου, 2025

Λαχταριστή μπεσαμέλ εύκολα και γρήγορα με σίγουρη επιτυχία!

Avatar for Nan Tout
Nan Tout
Βαθμολογία 5 από 5
13 Μαΐου, 2025

Κλασσική, απλή συνταγή για μπεσαμελ, πετυχαίνει κάθε φορά, την κάνω για παστίτσιο, μουσακά, κρεπες, λαζανια, παπουτσάκια, και άλλες συνταγές.

Avatar for Stefania Bell
Stefania Bell
Βαθμολογία 5 από 5
10 Απριλίου, 2025

Η πιο κρεμώδης μπεσαμέλ!! Αξίζει φουλ!

Avatar for Μαρία Αντ
Μαρία Αντ
Βαθμολογία 5 από 5
14 Μαρτίου, 2025

Πολύ ευκολη συνταγή για γρήγορη μπεσαμέλ!

Avatar for Giorgos Antonakos
Giorgos Antonakos
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.