Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Γιουβέτσι Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
½ κ.γ. κύμινο
2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
800 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.σ. ζάχαρη
700 ml νερό
150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
Πιπέρι
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε καλά το μοσχάρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλατοπιπερώνοντάς το. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τον πελτέ, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.
Ξαναρίχνουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα. Στο τέλος, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια.
Σε άλλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ρίχνουμε το κριθαράκι και καλύπτουμε με όλο το μοσχάρι και τη σάλτσα του, ανακατεύοντας απαλά να μοιραστούν τα υλικά. Εάν δεν καλύπτεται το κριθαράκι από σάλτσα, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτεται κατα 2-3 εκατοστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Το Γιουβέτσι σας είναι έτοιμο!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Τοπ συνταγή