facebook instagram youtube
hero---Giouvetsi_1920x1080
giouvetsi-2
giouveti 3
hero---Giouvetsi_1920x1080
giouvetsi-2
giouveti 3
shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 120΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KRITHARAKIMETRIO

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κιλό μοσχάρι σπάλα σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ξύλο κανέλας

4-5 κόκκους μπαχάρι

½ κ.γ. κύμινο

2 κ. σ. πελτέ ντομάτας

150 ml κόκκινο κρασί

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. ζάχαρη

700 ml νερό

150 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

Πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε καλά το μοσχάρι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, αλατοπιπερώνοντάς το. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τον πελτέ, ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.

Ξαναρίχνουμε το κρέας μαζί με τα ζουμιά του και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα. Στο τέλος, αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια.

Σε άλλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, ρίχνουμε το κριθαράκι και καλύπτουμε με όλο το μοσχάρι και τη σάλτσα του, ανακατεύοντας απαλά να μοιραστούν τα υλικά. Εάν δεν καλύπτεται το κριθαράκι από σάλτσα, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλύπτεται κατα 2-3 εκατοστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά.

Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.