Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (ελιά, σπάλα ή ποντίκι)
125 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
125 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. τομάτες κονκασέ (κονσέρβα)
1lt ζωμό (λαχανικών ή βοδινό)
1 κ.σ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
4 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Σε βαθύ τηγάνι και μέτρια φωτιά σοτάρουμε με 100 ml ελαιόλαδο το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο τηγάνι και σοτάρουμε για 30” έτσι ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και τα καρότα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να καραμελώσει. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το σκόρδο για ένα λεπτό ακόμα.
Ξανατοποθετούμε το κρέας στο τηγάνι και προσθέτουμε τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με την τομάτα κονκασέ και μόλις έρθει σε βράση προσθέτουμε και τον ζωμό.
Αφήνουμε να βράσει, σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι μας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας περιστασιακά.
Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε την σάλτσα.
Βάζουμε το κρέας και την σάλτσα του σε ταψί, ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε να μοιραστεί το μείγμα στο ταψί.
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.
Εάν χρειάζεται προσθέτουμε τόσο βραστό νερό έτσι ώστε η σάλτσα να υπερκαλύπτει το κριθαράκι για 2 εκατοστά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ στις αντιστάσεις. (στα 15 λεπτά, ανακατεύουμε ελαφρά το περιεχόμενο του ταψιού και εάν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα).
Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.