facebook instagram youtube

Παστίτσιο

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 75΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο No2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

1 κ.σ. βούτυρο

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φρέσκο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Για τον κιμά

80ml ελαιόλαδο

800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

100ml κόκκινο κρασί

1 κ.σ. πελτέ

400 γρ. ντοματάκια κονκασέ

1 ξυλάκι κανέλα

1 δαφνόφυλλο

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

1 κλωναράκι θυμάρι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

125 γρ. βούτυρο

125 γρ. αλεύρι

1,250 lt γάλα

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 γαρύφαλλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη (Χρησιμοποιούμε μισή για το τέλος)

200 γρ. Κρέμα τυρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα και χρυσίζουμε ομοιόμορφα για περίπου 8-10 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο και σοτάρουμε για άλλα 3 με 4 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουνε. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερόνουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά του και να πήξει η σάλτσα. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.

Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μαλακώνουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αλεύρι. Ρίχνουμε μέσα λίγο γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα σταδιακά ανακατεύοντας. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και την κρέμα, ανακατεύοντας να ενσωματωθουνε.

Βράζουμε τα μακαρόνια Παστίτσιο Νο2 ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.  Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και 2 κουταλιές από την μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε.

Τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25Χ35εκ. Αδειάζουμε τον κιμά επάνω στα μακαρόνια. Περιχύνουμε με την μπεσαμέλ και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα. Αφήνουμε το ψημένο παστίτσιο να σταθεί για 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.