facebook instagram youtube

Τορτελίνια στο φούρνο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά MISKO

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. λουκάνικο τσορίθο (ή άλλο πικάντικο λουκάνικο)

60 ml κόκκινο κρασί

250 γρ. χυμός ντομάτας

1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

200 ml κρέμα γάλακτος

3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

300 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσει σε υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με Τυριά MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την πάπρικα.

Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα.

Κατεβάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα τορτελίνι μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μισό από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα πυρίμαχο ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα τα τορτελίνι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια τους με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 10 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει το φαγητό ένα ωραίο χρώμα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.