facebook instagram youtube

Πέννες με κουνουπίδι στο φούρνο

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε

500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO

100 γρ. βούτυρο

80 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα

1 αβγό

200 γρ.γκούντα τριμμένο

100 γρ. τριμμένη φέτα

600 γρ. κουνουπίδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. σπανάκι

1 σκελίδα σκόρδο

300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο

Αλάτι, πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το σπανάκι. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 8 λεπτά. Παράλληλα βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το σπανάκι. Προσθέτουμε στο τηγάνι το λουκάνικο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες και μαγειρεύουμε για λίγο.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό βράσει ρίχνουμε 35 γρ. αλάτι και προσθέτουμε τα Tρικολόρε Πέννε MISKO.

Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με αβγοδάρτη για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αβγό και το τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε το κουνουπίδι, το σπανάκι, το λουκάνικο, τα τρίμματα φέτας και τη μισή ποσότητα της κρέμας που έχουμε ετοιμάσει. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο ταψί, καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της κρέμας.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.