facebook instagram youtube

Σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος

Σουφλέ ζυμαρικών με κρέμα γάλακτος, ένα πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη μπουκιά! Απαλή, αφράτη κρέμα που αγκαλιάζει τα ζυμαρικά και δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία για κάθε περίσταση.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τριβελάκι

350 γρ. Τριβελάκι MISKO

200 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους

100 γρ. βούτυρο

120 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα, πλήρες

200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 αυγά

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να καραμελώσει. Θα χρειαστεί περίπου 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε το μπέικον και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε ζωηρά.

Έπειτα προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μοτσαρέλα μαζί με το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ 25*30 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.