Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τριβελάκι Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Τριβελάκι
350 γρ. Τριβελάκι MISKO
200 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
100 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα, πλήρες
200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 αυγά
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να καραμελώσει. Θα χρειαστεί περίπου 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε το μπέικον και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος σταδιακά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε ζωηρά.
Έπειτα προσθέτουμε στη κατσαρόλα τη μοτσαρέλα μαζί με το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπέικον και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα πυρέξ 25*30 εκατοστά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.