Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με ζυμαρικό τύπου Κοραλάκι Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοραλάκι
500 γρ. Κοραλάκι MISKO
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. πάπρικα
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 ml γάλα εβαπορέ
400 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
400 γρ. ημίσκληρα τυρί, τριμμένο
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO και βράζουμεγια 4 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τη μισή ποσότητα από τα μπαχαρικά για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα εβαπορέ και ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια, και μόλις ενσωματωθεί το γάλα εβαπορέ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ζωηρά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σταδιακά τη μισή ποσότητα από τα τριμμένα τυριά. Μόλις ενσωματώσουμε την απαιτούμενη ποσότητα προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο ταψί και από πάνω την μισή ποσότητα από στα τριμμένα τυριά που αφήσαμε στην άκρη. Από πάνω προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 25-30 λεπτά.
Απομακρύνουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.