Τι συνταγές με γαλοπούλα θα βρω στη MISKO;
Στην ιστοσελίδα της MISKO θα βρείτε μια ικανοποιητική ποικιλία συνταγών με γαλοπούλα και τα αγαπημένα μας ζυμαρικά. Δοκιμάστε μια εναλλακτική σπαγγέτι ολικής με κιμά γαλοπούλας, ή μια εξαίσια light...
Τι συνταγές με γαλοπούλα θα βρω στη MISKO;
Στην ιστοσελίδα της MISKO θα βρείτε μια ικανοποιητική ποικιλία συνταγών με γαλοπούλα και τα αγαπημένα μας ζυμαρικά. Δοκιμάστε μια εναλλακτική σπαγγέτι ολικής με κιμά γαλοπούλας, ή μια εξαίσια light καρμπονάρα με τορτελίνι ολικής. Ενώ από τις συνταγές με γαλοπούλα δε θα μπορούσε να λείπει ένα χριστουγεννιάτικο πιάτο με σπαγγέτι και ragu γαλοπούλας. Τέλος, για όσους λαχταρούν ένα ζουμερό φιλέτο γαλοπούλας μπορούν να το συνδυάσουν σε μια μακαρονάδα με ζυμαρικά ολικής άλεσης και παρμεζάνα, ή σε ένα πιάτο με πράσο και φιλετάκια γαλοπούλας. Οι επιλογές είναι πολλές, εσείς ποια θα διαλέξετε;
Τι να μαγειρέψω με την γαλοπούλα που περίσσεψε;
Με τη γαλοπούλα που περίσσεψε μπορείτε να μαγειρέψετε πεντανόστιμα πιάτα αξιοποιώντας την στο έπακρο. Δοκιμάστε να προσθέσετε τη γαλοπούλα που περίσσεψε σε μια πίτα ή τάρτα. Μια μακαρονόπιτα με τυριά είναι η τέλεια παρέα για τη γαλοπούλα, δοκιμάστε να την προσθέσετε στη γέμιση της. Αν δεν έχετε όρεξη για κάποια πίτα αυτό το κριθαρότο είναι ο τέλειος τρόπος αξιοποίησης φαγητού που έχει περισσέψει. Αλλά γιατί όχι και ένα γρήγορο και τρομερά χορταστικό σουφλέ; Οι ιδέες για το τι να μαγειρέψετε με την γαλοπούλα που περίσσεψε είναι πολλές, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και μπείτε στην κουζίνα.
Πόση πρωτεΐνη έχει η γαλοπούλα;
- Στήθος γαλοπούλας: 49 γραμμάρια πρωτεΐνης
Το στήθος της γαλοπούλας είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείτε συχνά στην κουζίνα κυρίως από άτομα που ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.
Ένα μαγειρεμένο στήθος γαλοπούλας χωρίς πέτσα (172 γραμμάρια) περιέχει 49 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισοδυναμεί με 28 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια
- Μπούτι γαλοπούλας: 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης
Το μπούτι γαλοπούλας αποτελεί μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.
Ένα μαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα (60 γραμμάρια) περιέχει 17,1 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισοδυναμεί με 28,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια
- Φτερούγα γαλοπούλας: 9 γραμμάρια πρωτεΐνης
Το λευκό κρέας από τα φτερά της γαλοπούλας είναι διατροφικά παρόμοιο με το κρέας του στήθους.
Μαγειρεμένο χωρίς πέτσα (28 γραμμάρια) περιέχει 9 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισοδυναμεί με 28 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια.
Πόσες θερμίδες έχει η γαλοπούλα;
- Στήθος γαλοπούλας: 252 θερμίδες
Το στήθος της γαλοπούλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή κρέατος για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και να χάσουν βάρος. Και αυτό γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.
Ένα μαγειρεμένο στήθος γαλοπούλας χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα (172 γραμμάρια) έχει την ακόλουθη διατροφική αξία.
- Θερμίδες: 252
- Πρωτεΐνη: 49 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
- Λίπος: 3,8 γρ
- Μπούτι γαλοπούλας: 135,6 θερμίδες
Το μπούτι της γαλοπούλας συγκριτικά με το στήθος έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε λιπαρά, γεγονός που το καθιστά πιο τρυφερό και παράλληλα γευστικό. Ένα μαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (60 γραμμάρια) περιέχει
- Θερμίδες: 135,6
- Πρωτεΐνη: 13,5 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
- Λίπη: 3,3 γρ
Ποια είναι τα tips για μαρινάδα γαλοπούλας;
Για ένα ζουμερό και νόστιμο κρέας γαλοπούλας είναι απαραίτητο να ξέρουμε μερικά tips για τη μαρινάδα της. Η καλύτερη μαρινάδα λοιπόν είναι η άλμη, στην οποία θα πρέπει να παραμείνει η γαλοπούλα τουλάχιστον 24 ώρες εάν είναι ολόκληρη. Στην περίπτωση που έχουμε τεμαχισμένη γαλοπούλα τότε 12 ώρες παραμονής στη μαρινάδα είναι αρκετό. Κατά τη διάρκεια του μαριναρίσματος η γαλοπούλα απορροφά υγρασία, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ζουμερή.
Ακόμα ένα tip για τη μαρινάδα της γαλοπούλας είναι να περιέχει η μαρινάδα ζάχαρη, ή και κάποιο χυμό εσπεριδοειδούς αλλά και μπαχαρικά. Μια τέτοια μαρινάδα θα δώσει πλούσια γεύση στη γαλοπούλα σας.
Ποιο κρασί ταιριάζει με γαλοπουλα ;
Η γαλοπούλα ταιριάζει τόσο με λευκά, όσο και με ροζέ κρασιά. Ενώ, οι τολμηροί μπορούν κάλλιστα να δοκιμάσουν και κάποιο κόκκινο.
- Ένα λευκό κρασί με μέτριο σώμα και αρκετή οξύτητα, όπως είναι το Chardonnay είναι μια τέλεια επιλογή που θα ικανοποιήσει τους πάντες.
- Επίσης ένα ροζέ κρασί μπορεί να σταθεί πολύ ωραία δίπλα σε ένα πιάτο με γαλοπούλα. Για αυτό αν ανήκετε στους λάτρεις των ροζέ οίνων τότε επιλέξτε ένα με ποικιλιακό σύνθεση Syrah και Αγιωργίτικο.
- Τέλος ένα κόκκινο κρασί μπορεί να ταιριάξει με τη γαλοπούλα αρκεί να μην είναι πολύ πλούσια και με έντονες τανίνες. Για αυτό προσανατολιστείτε σε έναν ερυθρό κρασί με φρουτώδη γεύση όπως ένα ελαφρύ Αγιωργίτικο ή ένα Λημνιό.
Ποια μυρωδικά πάνε στην γαλοπούλα ;
Το κρέας της γαλοπούλας έχει μια ήπια γεύση γεγονός που μας επιτρέπει να την εμπλουτίσουμε με την προσθήκη μυρωδικών. Τα μυρωδικά που πάνε στην γαλοπούλα είναι αρκετά, με τα πιο συνηθισμένα μυρωδικά της ρίγανης, του θυμαριού, του δενδρολίβανου και της μαντζουράνας να δίνουν έναν παραδοσιακό τόνο στο κρέας της. Ενώ αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη λίστα με τα μυρωδικά που πάνε με την γαλοπούλα μπορείτε να προσθέσετε τον κάρδαμο, τον κόλιαντρο, την πάπρικα αλλά και το κύμινο. Τέλος, σε μια συνταγή όπου η γαλοπούλα πρωταγωνιστεί μην παραλείψετε τη σκόνη σκόρδο αλλά και κρεμμυδιού