facebook instagram youtube

Light καρμπονάρα με Τορτελίνι Ολικής

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι Ολικής Άλεσης με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά Ολικής Άλεσης MISKO

2 αυγά

1/2 κούπα πεκορίνο, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

120 γρ. μπέικον γαλοπούλας

1/2 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε τα αυγά και το πεκορίνο σε ένα μεσαίο μπολ και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 17 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τορτελίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα κρατάμε 1/4 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε. Μεταφέρουμε αμέσως τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αυγών και ανακατεύουμε. Η θερμοκρασία των ζυμαρικών θα βοηθήσει στο μαγείρεμα των αυγών και θα δημιουργηθεί μια ωραία κρεμώδης σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το κρατημένο νερό των ζυμαρικών. Συνήθως χρειάζεται μόνο μία ή δύο κουταλιές της σούπας.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.