Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες & Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Γαλοπούλα Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
120 γρ. μπέικον γαλοπούλας σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
100 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον γαλοπούλας για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά με κουτάλα και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα γιαουρτιού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σοταρισμένο μπέικον. Χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά. Σερβίρουμε την Καρμπονάρα αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.