Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Γαλοπούλα Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τορτελίνια Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι Ολικής Άλεσης με τυριά
250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά Ολικής Άλεσης MISKO
1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο, τριμμένο
500 γρ. Κιμά γαλοπούλας
1/3 φλυτζανιού κόκκινο κρασί
1/2 κ.γ. Θυμάρι, αποξηραμένο
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
250 ml συμπυκωμένος χυμός ντομάτας
1/3 φλυτζανιού νερό ζυμαρικών
250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 17 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τορτελίνι με Τυριά Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα κρατάμε 1/4 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Αφού μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να γίνει άσπρος. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τον πελτέ ντομάτας, το συμπυκνωμένο χυμό και το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τορτελίνι.
Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε και πάλι.
Μεταφέρουμε τα τορτελίνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 10-15 λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.