facebook instagram youtube

Τορτελίνι ολικής άλεσης με κιμά γαλοπούλας στο φούρνο

preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 28΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι Ολικής Άλεσης με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά Ολικής Άλεσης MISKO

1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο, τριμμένο

500 γρ. Κιμά γαλοπούλας

1/3 φλυτζανιού κόκκινο κρασί

1/2 κ.γ. Θυμάρι, αποξηραμένο

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

250 ml συμπυκωμένος χυμός ντομάτας

1/3 φλυτζανιού νερό ζυμαρικών

250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 17 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τορτελίνι με Τυριά Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.

Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα κρατάμε 1/4 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και τα στραγγίζουμε.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Αφού μαλακώσουν ελαφρώς προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να γίνει άσπρος. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το θυμάρι, τον πελτέ ντομάτας, το συμπυκνωμένο χυμό και το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τορτελίνι.

Ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε και πάλι.

Μεταφέρουμε τα τορτελίνι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 10-15 λεπτά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.