Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
3 κιλά γαλοπούλα
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1-1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι
1-1,5 κούπα λευκό κρασί
2 κ.γ. φασκόμηλο
2 κλωνάρι δενδρολίβανο
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το φασκόμηλο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα.
Ταμπονάρουμε τη γαλοπούλα με χαρτί κουζίνας ώστε να πάρουμε την υγρασία. Σηκώνουμε το δέρμα της γαλοπούλας στο στήθος και με απαλές κινήσεις απλώνουμε τη μισή ποσότητα της πάστας βουτύρου κάτω από το δέρμα. Την υπόλοιπη πάστα την απλώνουμε από την εξωτερική πλευρά κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
Σε ένα μεγάλο ταψί προσθέτουμε κρασί, χυμό πορτοκάλι, φασκόμηλο και δενδρολίβανο. Βάζουμε τη γαλοπούλα πάνω σε μια σχάρα με το στήθος προς τα επάνω, και την τοποθετούμε στο ταψί.
Ψήνουμε τη γαλοπούλα για περίπου 2-2,5 ώρες, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C. Κάθε 30 λεπτά, με ένα πινέλο, παίρνουμε λίγο από τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί και αλείφουμε τη γαλοπούλα. Αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος δούμε ότι η πέτσα γίνεται πολύ σκούρα τότε καλύπτουμε τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Ενώ, αν κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα υγρά στο ταψί έχουν εξατμιστεί τότε προσθέτουμε λίγο ακόμα κρασί και χυμό πορτοκάλι. Για να δούμε αν είναι έτοιμη κουνάμε λίγο το πόδι της. Εάν κινείται ελεύθερα, τότε είναι έτοιμη.
Μόλις είναι έτοιμη απομακρύνουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε τα υγρά από το ταψί μαζί με βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2/3 κούπα από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω τα φιλέτα της γαλοπούλας κομμένα σε φέτες.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.