facebook instagram youtube
GR | EN

Κρύα σαλάτα με Πενάκι, λαχανικά και γαλοπούλα

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΠΕΝΝΕΣ_ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΠΕΝΝΕΣ_ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΠΕΝΝΕΣ_ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΠΕΝΝΕΣ_ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ_MISKO_1

Η νέα ιδανική κρύα σαλάτα του μεσημεριού περιέχει πενάκι, τραγανά λαχανικά, καπνιστή γαλοπούλα και dressing μουστάρδας και σας δίνει δυνάμεις μέχρι το βραδινό!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEΝAKI 894598 – 18

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

80 ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

1 κ.γ. μέλι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ματσάκι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λωρίδες

1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση

250 γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια

100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και κοπανισμένα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το βασιλικό, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τα ζυμαρικά και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.

Πασπαλίζουμε με τα ψημένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή απ’ το ψυγείο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.