Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Γαλοπούλα Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
80 ml ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 κ.γ. μέλι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ματσάκι φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
1 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
250 γρ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα και κοπανισμένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βασιλικό, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, τα ζυμαρικά και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τα ψημένα αμύγδαλα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή απ’ το ψυγείο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.