facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με γαλοπούλα, λαχανικά και τσίλι

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΛΙ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΛΙ_MISKO
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΛΙ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΣΙΛΙ_MISKO

Αυτό το πικάντικο κοκκινιστό κριθαρότο με τσίλι είναι ιδανικό για τις καθημερινές, αφού με την άπαχη γαλοπούλα και τα λαχανικά δε θα σας βαρύνει καθόλου.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

4 μικρά φιλέτα γαλοπούλας σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη σε λωρίδες

150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο

150 γρ. καλαμπόκι φρέσκο ή κατ/νο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

¼ - ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

400 γρ. ντομάτες τριμμένες

1.200 ml καυτό νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 2-3 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Την μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε την πιπεριά, τον αρακά, το καλαμπόκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το τσίλι (¼ ή ½ κ.γ., αναλόγως πόσο καυτερό το θέλουμε), τον πελτέ και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτουμε το ⅓ του καυτού νερού και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαράκι απορροφήσει την πρώτη δόση υγρών, προσθέτουμε την γαλοπούλα με τα ζουμιά της και άλλο ⅓ του καυτού νερού. Ανακατεύουμε συνέχεια.

Όταν απορροφηθεί και αυτή η δόση υγρών, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε συνέχεια.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τα περισσότερα υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.