facebook instagram youtube

Σπαγγέτι με ragu γαλοπούλας

Συνταγή από: Teti's Flakes

Σπαγγέτι με ragu γαλοπούλας. Μια μακαρονάδα άκρως εορταστική, λαχταριστή και γεμάτη με umami χάρη στην προσθήκη του μπέικον και των μανιταριών.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι

500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO

20 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (π.χ. πορτσίνι)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

500 γρ. κιμά γαλοπούλας

3/4 κούπας κόκκινο κρασί

1/2 κούπα ζωμό μανιταριών

300 ml σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτουμε τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια σε χλιαρό νερό. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Προσθέστε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Απομακρύνουμε το μπέικον από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο, το κρεμμύδι, τα αποξηραμένα μανιτάρια, το σκόρδο και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε τα λαχανικά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι  τον κιμά γαλοπούλας και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 7 έως 10 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί.

Προσθέστε το ζωμό των μανιταριών και τη σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 9’.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.