Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγέτι
500 γρ. Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO
20 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (π.χ. πορτσίνι)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
500 γρ. κιμά γαλοπούλας
3/4 κούπας κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ζωμό μανιταριών
300 ml σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Προσθέτουμε τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια σε χλιαρό νερό. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αφαιρούμε από το νερό, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέστε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Απομακρύνουμε το μπέικον από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο, το κρεμμύδι, τα αποξηραμένα μανιτάρια, το σκόρδο και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε τα λαχανικά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά γαλοπούλας και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 7 έως 10 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το κρασί. Μαγειρεύουμε ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού, μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
Προσθέστε το ζωμό των μανιταριών και τη σάλτσα ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 9’.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.