Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Διαβητικούς Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Γαλοπούλα Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγετίνη Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO
4 μικρά φιλέτα γαλοπούλας σε μπουκίτσες
2 πράσα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
100 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλου
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
200 γρ. νωπό ανθότυρο θρυμματισμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 2-3 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Την μεταφέρουμε σε πιάτο.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάλι την γαλοπούλα, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, περιχύνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα πολλά ζουμιά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προς το τέλος, πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με λίγο ανθότυρο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.