facebook instagram youtube

Μακαρόνια ολικής άλεσης με πράσο και φιλετάκια γαλοπούλας

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO

4 μικρά φιλέτα γαλοπούλας σε μπουκίτσες

2 πράσα σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

100 ml λευκό κρασί

250 ml ζωμό κοτόπουλου

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

200 γρ. νωπό ανθότυρο θρυμματισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα για 2-3 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Την μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάλι την γαλοπούλα, ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, περιχύνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα πολλά ζουμιά και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Προς το τέλος, πασπαλίζουμε με το φρέσκο θυμάρι.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με λίγο ανθότυρο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.