facebook instagram youtube

Σπαγγέτι ολικής με κιμά γαλοπούλας

Μια εξαιρετική και ελαφριά εναλλακτική για την αγαπημένη σε όλους μακαρονάδα με κιμά. Σπαγγέτι ολικής άλεσης με κιμά γαλοπούλας, με λιγότερα λιπαρά αλλά εξίσου γευστική.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο, ψιλοκομμένο

2 φύλλα δάφνης

500 γρ. κιμά γαλοπούλας

3/4 κούπα κόκκινο κρασί

300 ml σάλτσα ντομάτας

Αλάτι

Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε τα λαχανικά από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι  τον κιμά γαλοπούλας και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 7 έως 10 λεπτά.

Σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και αφού φέρουμε σε βρασμό χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι No6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με τυρί της αρεσκείας μας.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.