Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO
1/4 κούπα ελαιόλαδο
250 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. στήθος κοτόπουλο
80 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
2 αυγά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 7 λεπτά. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Απομακρύνουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε το αλεύρι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας. Μόλις προσθέσουμε όλο το γάλα αφήνουμε να βράζει για 1-2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τη γραβιέρα και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε δυο αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στον αέρα, για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.