Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κοτόπουλο TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
3/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
200 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το dressing
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 γρ. μουστάρδα
ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Πέννε Ριγκάτε MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε τα μυρωδικά να πάνε σε όλο το κοτόπουλο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύσμα από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω προσθέτουμε το dressing, μαζί με το αγγούρι, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.