facebook instagram youtube

Ελαφριά κοτοσαλάτα με πέννες

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. θυμάρι

3/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

200 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το dressing

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 γρ. μουστάρδα

ξύσμα από 2 λεμόνια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Πέννε Ριγκάτε MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε τα μυρωδικά να πάνε σε όλο το κοτόπουλο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ξύσμα από το λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ και από πάνω προσθέτουμε το dressing, μαζί με το αγγούρι, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και το κοτόπουλο.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.