facebook instagram youtube

Μακαρόνια με Κιμά Κοτόπουλο

Τα μακαρόνια με κιμά μπορούν να είναι ελαφριά: δοκιμάστε αυτή την εκδοχή με Σπαγγετίνη και κοκκινιστό κιμά κοτόπουλου για εύκολη νοστιμιά τις καθημερινές.

Μακαρόνια με Κιμά Κοτόπουλο: Η ιστορία τους!

Η συνταγή για μακαρόνια με κιμά κοτόπουλο είναι μια σύγχρονη παραλλαγή της κλασικής μακαρονάδας με κιμά. Εμπνευσμένη από την ιταλική κουζίνα, προσαρμόστηκε στις διατροφικές ανάγκες για πιο ελαφριά γεύματα. Ο κιμάς κοτόπουλου προσφέρει λιγότερα λιπαρά, υψηλή πρωτεΐνη και πλούσια γεύση. Αγαπήθηκε στην ελληνική κουζίνα ως υγιεινή επιλογή για οικογενειακά γεύματα, συνδυάζοντας παράδοση και μοντέρνες διατροφικές τάσεις.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγετίνη No10

500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ξύλο κανέλας

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

80 ml λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών.

Όταν ο πελτές αρχίσει να “πιάνει”, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα, να μη μείνουν υπολείμματα.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τον κιμά κοτόπουλου και τριμμένη παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.