Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Εύκολες Συνταγές με Κοτοπουλο Συνταγές με Χρυσή Σειρά Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Σπαγγετίνη Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Σπαγγετίνη No10
500 γρ. Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
80 ml λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε την κανέλα, το μπαχάρι και τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών.
Όταν ο πελτές αρχίσει να “πιάνει”, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα, να μη μείνουν υπολείμματα.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τον κιμά κοτόπουλου και τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.