Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα TikTok Συνταγές Συνταγές με Φιογκάκι
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Φιογκάκια
500 γρ. Φιογκάκια MISKO
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
3/4 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. πελτέ τομάτας
200 γρ. τυρί κρέμα
αλάτι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε τα μυρωδικά να πάνε σε όλο το κοτόπουλο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και το καβουρδίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό από τα ζυμαρικά αλλά και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
Λίγο πριν να αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.