facebook instagram youtube

Φιογκάκια με πικάντικη κρεμώδη σάλτσα και κοτόπουλο

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

500 γρ. Φιογκάκια MISKO

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.σ. θυμάρι

3/4 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ.σ. πελτέ τομάτας

200 γρ. τυρί κρέμα

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Φιογκάκια MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.  

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με ρίγανη, θυμάρι, πιπέρι, πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ώστε τα μυρωδικά να πάνε σε όλο το κοτόπουλο. 

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.  

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και το καβουρδίζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό από τα ζυμαρικά αλλά και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ξανά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.  

Λίγο πριν να αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα με το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.