facebook instagram youtube
GR | EN

Πένες με κοτόπουλο και γιαούρτι

IMG_6888_sleed
IMG_6918_SLEED
IMG_6888_sleed
IMG_6918_SLEED

Αν σας έλειψε το κοτόπουλο αλα κρεμ, δοκιμάστε αυτή την πιο εύκολη και υγιεινή εκδοχή με πένες, κόκκινες πιπεριές και ονειρεμένη σάλτσα με βάση το γιαούρτι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-PENNE 6801024 – 18

MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

3 στήθη κοτόπουλο, κομμένα σε χοντρές φέτες

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

400 ml ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου

5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

2 κ.σ. απαλή μουστάρδα

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κομμένο κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από όλες τις μεριές, αλατοπιπερώνοντάς το.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό και τα μισά φυλλαράκια θυμάρι, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Προς το τέλος μαγειρέματος του κοτόπουλου προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε μια κουτάλα (για σούπα) από το καυτό ζουμί του κοτόπουλου. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να έχουμε ρευστό μείγμα. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά να χυλώσει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο, τη σάλτσα του και το υπόλοιπο φρέσκο θυμάρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.