facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με φιλετάκια κοτόπουλου

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_MISKOTINI

MISKO Μiskoτίνη No10

500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO

600 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια τριμμένα

½ κ.γ. κύμινο

2 ώριμες ντομάτες τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό  ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να μαγειρευτεί για περίπου 5 λεπτά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Miskoτίνη Νο10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο σκεύος με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.