Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 6 in /export/Web.Apache/root/Misko/wwwroot/wp-content/themes/misko/include/recipe-schema.php on line 46
facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με Κοτόπουλο Αλα Κρεμ

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

6 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

3-4 κλωναράκια θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα

100 ml λευκό κρασί

400 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου

150 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μεταφέρουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να φύγουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά.

Προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με κοτόπουλο και τη σάλτσα τους και λίγο φρέσκο θυμάρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.