Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λαζάνια MISKO
6 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
3-4 κλωναράκια θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα
100 ml λευκό κρασί
400 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου
150 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μεταφέρουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να φύγουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά.
Προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με κοτόπουλο και τη σάλτσα τους και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.