facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με κοτόπουλο αλα κρεμ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ_MISKO_1

Μπορείτε να αντισταθείτε σε αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με κοτόπουλο αλά κρεμ; Σκορδάτη, με ελαφριά κρέμα γάλακτος και ζουμερά μανιτάρια που γίνεται σε κάτι λίγο παραπάνω από μισή ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_LAZANIA

MISKO Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

6 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκίτσες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

3-4 κλωναράκια θυμάρι & έξτρα για το σερβίρισμα

100 ml λευκό κρασί

400 ml νερό ή ζωμό κοτόπουλου

150 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μεταφέρουμε σε πιάτο.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να φύγουν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα φυλλαράκια από το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά.

Προς το τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με κοτόπουλο και τη σάλτσα τους και λίγο φρέσκο θυμάρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.