facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με κόκορα κοκκινιστό

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 75΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRYPITA5.png

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά Nο5

500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά Νο5 MISKO

1 κόκορας (1 ½ κιλό), τεμαχισμένος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

½ κ.γ. κύμινο

1 ξύλο κανέλας

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml κόκκινο κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

200 ml νερό

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

φρέσκια ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κόκορα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την πέτσα προς το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και όταν “ξεκολλάνε” από την κατσαρόλα, τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα κι απ’ την άλλη πλευρά. Τα σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι και το καγιέν και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ξύνοντας ελαφρώς τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουμε τα υπολείμματα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει ο κόκορας. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια τρυπητά MISKO Νο5. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά, περιχύνοντάς τα με κομμάτια κόκκορα και σάλτσα, λίγη φρέσκια ρίγανη και τριμμένο κεφαλοτύρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.