Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες Συνταγές με Κοτοπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
500 γρ. Μακαρόνια τρυπητά Νο5 MISKO
1 κόκορας (1 ½ κιλό), τεμαχισμένος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ κ.γ. κύμινο
1 ξύλο κανέλας
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
200 ml νερό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε τα κομμάτια κόκορα με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την πέτσα προς το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και όταν “ξεκολλάνε” από την κατσαρόλα, τα γυρνάμε να πάρουν χρώμα κι απ’ την άλλη πλευρά. Τα σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, το μπαχάρι και το καγιέν και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ξύνοντας ελαφρώς τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουμε τα υπολείμματα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει ο κόκορας. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια τρυπητά MISKO Νο5. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά, περιχύνοντάς τα με κομμάτια κόκκορα και σάλτσα, λίγη φρέσκια ρίγανη και τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.