facebook instagram youtube

Πέννες με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, παρμεζάνα και ξύσμα πορτοκαλιού

Βαθμολογία 5 από 5
(1)

Το τέλειο γεύμα δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να είναι γευστικό και χορταστικό! Αυτή η συνταγή θα σας εκπλήξει με τις γεύσεις και αρώματα της σε μόλις 45 λεπτά!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Protein

400 γρ. Πέννε Protein MISKO

300 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο

100 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. καρότο

100 γρ. κρεμμύδι κόκκινο

100 γρ. σέλερι

1 πρέζα θρούμπι αποξηραμένο

150 ml λευκό κρασί

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τις ψιλοκόβουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι και κόβουμε σε μικρές μπουκιές το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο. 

Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. 

Σοτάρουμε τις μπουκιές μπούτι κοτόπουλο για 2-3 λεπτά, να πάρει καλό χρώμα από παντού, και προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO μέχρι να είναι al dente. 

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα Πέννε Ριγκάτε Protein MISKO, μαζί με λίγο από το νερό στο όποιο έβραζαν, και το θρούμπι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα. 

Σερβίρουμε σε βαθιά, ατομικά πιάτα με τις φλοίδες παρμεζάνας από πάνω. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for amalia nk
amalia nk
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.