facebook instagram youtube

Κριθαρότο με μανιτάρια και λάδι τρούφας

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 18΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

30 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

800 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα

200 ml λευκό κρασί

1 λίτρο ζωμό μανιταριών

αλάτι, πιπέρι

40 γρ. βούτυρο

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

λάδι τρούφας

ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμάζουμε τα λαχανικά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Με χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες (όχι πολύ λεπτές). Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό.

Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε όλο το ζωμό στην αρχή και να μαγειρέψουμε το κριθαρότο για 11 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.