Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Μανιτάρια Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές TikTok Συνταγές Συνταγές με Χρυσή Σειρά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι
500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO
30 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
800 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα
200 ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό μανιταριών
αλάτι, πιπέρι
40 γρ. βούτυρο
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λάδι τρούφας
ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
Προετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Με χαρτί κουζίνας καθαρίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες (όχι πολύ λεπτές). Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό.
Μπορούμε εναλλακτικά να προσθέσουμε όλο το ζωμό στην αρχή και να μαγειρέψουμε το κριθαρότο για 11 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.