facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα γιαουρτιού και μανιτάρια

Συνταγή από: Paxxi
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

280 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

450 γρ γιαούρτι στραγγιστό σε θερμ.δωματίου

1 κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

½ λεμονιού χυμό

Τριμ. παρμεζάνα

Ξύσμα λεμονιού

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε, κρατάμε από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σκόρδα για ½ λεπτό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

Μειώνουμε την ένταση και ρίχνουμε το γιαούρτι, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το ζωμό των ζυμαρικών (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε) και τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βγάζουμε το σκεύος από την εστία.

Γαρνίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε τα Λιγκουίνι MISKO στα πιάτα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.