Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Μανιτάρια Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Paxxi Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
35 γρ. + 1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
280 γρ. μανιτάρια τεμαχισμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
450 γρ γιαούρτι στραγγιστό σε θερμ.δωματίου
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
½ λεμονιού χυμό
Τριμ. παρμεζάνα
Ξύσμα λεμονιού

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε, κρατάμε από το ζωμό των ζυμαρικών, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα σκόρδα για ½ λεπτό.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μαϊντανό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
Μειώνουμε την ένταση και ρίχνουμε το γιαούρτι, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι, την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με το ζωμό των ζυμαρικών (ανάλογα την πυκνότητα που θέλουμε) και τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βγάζουμε το σκεύος από την εστία.
Γαρνίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, ξύσμα λεμονιού και σερβίρουμε τα Λιγκουίνι MISKO στα πιάτα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.