
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
ελαιόλαδο
500 γρ. λιγκουίνι MISKO
200 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ
600 γρ. μανιτάρια, σε καρέ
50 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
300 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
250 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, τα φύλλα, ψιλοκομμένο
30 γρ. λεμόνι, χυμός
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Βράζουμε τα ζυμαρικά Λιγκουίνι MISKO σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα σε όλες τους τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις το κρασί εξατμιστεί πλήρως, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
Μόλις η σάλτσα έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε τα βρασμένα Λιγκουίνι, λίγο από το νερό που βράζανε και το σπανάκι.
Ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά από τη σάλτσα και να μαλακώσει ελαφρώς το σπανάκι.
Προσθέτουμε τα 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το θυμάρι τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.