facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με μανιτάρια, μπέικον και σπανάκι

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο

Λιγκουίνι ολικής άλεσης MISKO με μανιτάρια μπέικον και σπανάκι , μια εύκολη και πολύ γευστική  συνταγή, που συνδυάζει την τραγανή υφή του ξεροψημένου μπέικον και τη γήινη γεύση από το μανιτάρι, με την φρεσκάδα από το σπανάκι.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

ελαιόλαδο

500 γρ. λιγκουίνι MISKO

200 γρ. μπέικον, σε μικρό καρέ

600 γρ. μανιτάρια, σε καρέ

50 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

300 γρ. λευκό κρασί

400 γρ. ζωμό κοτόπουλο

200 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

250 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη

10 γρ. θυμάρι φρέσκο, τα φύλλα, ψιλοκομμένο

30 γρ. λεμόνι, χυμός

αλάτι

πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά Λιγκουίνι MISKO σε καλά αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό που βράσανε.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε ελαιόλαδο, προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου. Δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέγιστο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα σε όλες τους τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατεύουμε, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις το κρασί εξατμιστεί πλήρως, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο, το τυρί κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Μόλις η σάλτσα έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε τα βρασμένα Λιγκουίνι, λίγο από το νερό που βράζανε και το σπανάκι.

Ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά από τη σάλτσα και να μαλακώσει ελαφρώς το σπανάκι.

Προσθέτουμε τα 200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το θυμάρι τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.