facebook instagram youtube

Τρικολόρε τορτελίνι με κρέμα παρμεζάνας και μανιτάρια

Η πανεύκολη και πεντανόστιμη κρέμα παρμεζάνας δένει απολαυστικά με τα Τρικολόρε Τορτελίνι και παρέα με σκορδάτα μανιτάρια και τραγανό προσούτο, δημιουργούν ένα πιάτο έκπληξη!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε

250 γρ. Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά MISKO

60 γρ. βούτυρο

10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο

300 γρ. μανιτάρια σε φέτες (λευκά, portobello, σιτάκε)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

Ξύσμα από 1 λεμόνι

80 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά

120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 φέτες προσούτο

Αλάτι-πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις φέτες προσούτο τη μία δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 °C για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το φασκόμηλο. Το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε τα φύλλα φασκόμηλου από το τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά τους.

Παράλληλα βράζουμε σε μία κατσαρόλα 2,5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι. Ρίχνουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι με Τυριά MISKO, ανακατεύουμε ελαφρά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε κρατώντας 80 ml από το νερό που έβρασαν.

Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αν χρειάζεται να αραιώσουμε ελαφρά ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει.

Προσθέτουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά και σερβίρουμε, θρυμματίζοντας από πάνω το τραγανό προσούτο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.