Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Καθημερινές Συνταγές Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τορτελίνια Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε
250 γρ. Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά MISKO
60 γρ. βούτυρο
10 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες (λευκά, portobello, σιτάκε)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 λεμόνι
80 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
120 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες προσούτο
Αλάτι-πιπέρι
Σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τις φέτες προσούτο τη μία δίπλα στην άλλη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 °C για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το φασκόμηλο. Το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε τα φύλλα φασκόμηλου από το τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σοταριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά τους.
Παράλληλα βράζουμε σε μία κατσαρόλα 2,5 λίτρα νερό και προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι. Ρίχνουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι με Τυριά MISKO, ανακατεύουμε ελαφρά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα στραγγίζουμε κρατώντας 80 ml από το νερό που έβρασαν.
Στο τηγάνι με τα μανιτάρια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Αν χρειάζεται να αραιώσουμε ελαφρά ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει.
Προσθέτουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι με τυριά και σερβίρουμε, θρυμματίζοντας από πάνω το τραγανό προσούτο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.