facebook instagram youtube

Ζυμαρικά με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος είναι μια νόστιμη και κρεμώδης συνταγή, ιδανική για γεύμα ή δείπνο. Τα φρέσκα μανιτάρια σοτάρονται με κρεμμύδια και σκόρδο, πριν αναμειχθούν με μια πλούσια κρέμα γάλακτος. Σερβίρονται ζεστά με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, συνδυάζοντας γεύσεις που εντυπωσιάζουν! 

 

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

8 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

500 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα

700 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. θυμάρι, ξερό

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε θυμάρι, πάπρικα και 1/2 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το μισό από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με τα 100 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.