Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Οικονομικές Συνταγές TikTok Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
500 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
700 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι, ξερό
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε θυμάρι, πάπρικα και 1/2 κ.γ. αλάτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και το μισό από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με τα 100 γρ. από την τριμμένη παρμεζάνα και αν χρειάζεται λίγο ακόμα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Τέλος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.