Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
200 γρ. συκωτάκια πουλερικών ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φέτες
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1200 ml καυτό νερό
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Όσο τα σοτάρουμε τα αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φυλλαράκια φρέσκοθυμάρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και τα συκωτάκια με τα υγρά τους και σοτάρουμε για 1 λεπτό όλα μαζί τα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το με το τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγα φυλλαράκια θυμάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.