facebook instagram youtube

Κριθαρότο με συκωτάκια και μανιτάρια

Τα σωταριστά συκωτάκια πουλερικών, τα φρέσκα μανιτάρια και το θυμάρι συνδυάζονται υπέροχα σε αυτό το κριθαρότο, που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς δυσκολία, σε 40 λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

200 γρ. συκωτάκια πουλερικών ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φέτες

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1200 ml καυτό νερό

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Όσο τα σοτάρουμε τα αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φυλλαράκια φρέσκοθυμάρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και τα συκωτάκια με τα υγρά τους και σοτάρουμε για 1 λεπτό όλα μαζί τα υλικά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το με το τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγα φυλλαράκια θυμάρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.