facebook instagram youtube

Μακαρονόπιτα με τυριά

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO

6 χωριάτικα φύλλα κιχί

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

80 γρ. κασέρι τριμμένο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

2 αυγά

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Τα τινάζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν, το γιαούρτι, την φέτα, το κασέρι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, τον μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Λαδώνουμε ορθογώνιο ταψί (περίπου 20Χ25εκ.) και στρώνουμε 3 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, λαδώνοντάς τα καλά. Απλώνουμε την γέμιση με τα ζυμαρικά, ισιώνοντας την επιφάνειά της. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα.

Κλείνουμε την πίτα στις άκρες σχηματίζοντας “γείσο” και το λαδώνουμε και αυτό. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 1 ώρα μέχρι να χρυσίσει το φύλλο.

Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.