Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
500 γρ. Τρυπητά Νο5 MISKO
1 μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε μερίδες
2 κρεμμύδια, μεσαία, ψιλοκομμένα
1 καρότο, στον τρίφτη
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. τοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
400 ml ντομάτα κονκασέ
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα, για το σερβίρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την ουρά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Μόλις δώσουμε χρώμα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μαζί με το καρότο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τα φύλλα δάφνης. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματα τους. Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1,5-2 ώρες. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε ελαφρώς.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και από πάνω 2-3 κομμάτια ουράς, μαζί με τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.