Κατηγορίες Συνταγής:
Πασχαλινές Συνταγές Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κριθαράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κριθαρότο
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKΟ
800 γρ. μάγουλα μοσχαρίσια ή κιλότο σε μπουκιές
400 γρ. μανιτάρια καστανά
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
120 ml. μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 λίτρα ζωμό βοδινού
1 αστεροειδή γλυκάνισο
φρέσκο θυμάρι
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αφήνουμε τον τσελεμεντέ στην άκρη για άλλη μέρα.
Σοτάρουμε το κρέας στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και τον γλυκάνισο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ½ ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει το κρέας. Ή όπως λέει η γαλλίδα γιαγιά, μπρεζέ.
Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από την σάλτσα του κρέατος, ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγά – σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα του κρέατος, ανακατεύοντας συνεχώς. Η όπως δεν είπε καμία γιαγιά ποτέ, κάνουμε κριθαρότο.
Προσθέτουμε το κρέας και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε μια μικρή μερίδα. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γκουρμέ. Bon Appétit.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.