facebook instagram youtube
GR | EN

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ – Κριθαρότο με μοσχαράκι μπρεζέ

059A7836
059A7836

Οι παλιές αξίες μπαίνουν στο μπλέντερ μαζί με νέες ιδέες και τεχνικές, και το αποτέλεσμα μας ενθουσιάζει. Στην τελική, το λίγο παραπάνω μπρεζέ δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 170΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKΟ

800 γρ. μάγουλα μοσχαρίσια ή κιλότο σε μπουκιές

400 γρ. μανιτάρια καστανά

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

120 ml. μαυροδάφνη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 λίτρα ζωμό βοδινού

1 αστεροειδή γλυκάνισο

φρέσκο θυμάρι

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε τον τσελεμεντέ στην άκρη για άλλη μέρα.

Σοτάρουμε το κρέας στο μισό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ και τον γλυκάνισο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ½ ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει το κρέας. Ή όπως λέει η γαλλίδα γιαγιά, μπρεζέ.

Σε βαθύ μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με κουτάλα λίγο από την σάλτσα του κρέατος, ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγά – σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα του κρέατος, ανακατεύοντας συνεχώς. Η όπως δεν είπε καμία γιαγιά ποτέ, κάνουμε κριθαρότο.

Προσθέτουμε το κρέας και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε μια μικρή μερίδα. Όσο πιο μικρή, τόσο πιο γκουρμέ. Bon Appétit.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.