
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι
300 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια
2 κ.σ. τοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
250 γρ. χυμό ντομάτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματα τους.
Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 1 λίτρο νερό.
Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζομε για τουλάχιστον 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Έπειτα προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε και πάλι τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 11 λεπτά. Ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην κολλήσει. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό. Αν ναι, προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να μη σταματήσουμε τον βρασμό.
Σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.