Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι No6 MISKO
2 κ.σ.ελαιόλαδο
4 κομμάτια καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 κλωνάρια φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
125 ml κόκκινο κρασί
300 γρ. ντομάτα κονκασέ
Φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κ.γ.ρίγανη ξερή
2 φρέσκα φύλλα δάφνης
1 κ.γ.πάπρικα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό για 3-4 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το κρέας. Τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύομε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Περιχύνουμε με την ντομάτα κονκασέ, τα μυρωδικά και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε την κονσέρβα με νερό και το προσθέτουμε στον κιμά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει πλούσια και πηχτή η σάλτσα.
Όταν η μπολονέζ είναι σχεδόν έτοιμη, μαγειρεύουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μπολονέζ και λιγο από το νερο του βρασίματος.
Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.