facebook instagram youtube

Μακαρόνια μια κιμά

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι No6 MISKO

2 κ.σ.ελαιόλαδο

4 κομμάτια καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο

2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 καρότα, ψιλοκομμένα

2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 κλωνάρια φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

125 ml κόκκινο κρασί

300 γρ. ντομάτα κονκασέ

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

1 κ.γ.ρίγανη ξερή

2 φρέσκα φύλλα δάφνης

1 κ.γ.πάπρικα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να χρυσίσει και να γίνει τραγανό για 3-4 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Σοτάρουμε για 6-7 λεπτά.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε τον κιμά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα το κρέας. Τον σπάμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύομε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Περιχύνουμε με την ντομάτα κονκασέ, τα μυρωδικά και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε την κονσέρβα με νερό και το προσθέτουμε στον κιμά.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει πλούσια και πηχτή η σάλτσα.

Όταν η μπολονέζ είναι σχεδόν έτοιμη, μαγειρεύουμε τα Σπαγγέτι Νο6 ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα μπολονέζ και λιγο από το νερο του βρασίματος.

Σερβίρουμε σε βαθιά μπολ.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.